Σύλληψη Π. Ρούπα: όργιο εκβιασμών με όμηρο 6χρονο παιδί από τους μηχανισμούς καταστολής

okdeΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ 6ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

MΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΫΣΤΕΡΙΑ

Το πρωί της Πέμπτης 5/1, συνελήφθη μετά από εισβολή της Aντιτρομοκρατικής σε σπίτι στην Ηλιούπολη, μαζί με το 6 ετών παιδί της, η καταζητούμενη και επικηρυγμένη με 1 εκ. ευρώ  Πόλα Ρούπα, μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα».

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 6/1, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για το που βρισκόταν το παιδί, ενώ απ’ την πρώτη στιγμή οι γονείς (Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτης) έχουν υποδείξει συγγενείς 1ου βαθμού για την επιμέλειά του, ξεκινώντας απεργία πείνας και δίψας μέχρι το αίτημά τους να πραγματοποιηθεί.

Δεν πρέπει να ξαφνιάζει ότι η Αντιτρομοκρατική επιχείρησε να χρησιμοποιήσει ως μέσο εκβιασμού ένα παιδί 6 ετών. Αυτές οι πρακτικές είναι κομμάτι του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, που οικοδομείται συστηματικά, ειδικά τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων. Όπως και άλλες τέτοιες πρακτικές, έχει τις ρίζες της στη φασιστικής έμπνευσης «οικογενειακή ευθύνη», ενώ στην Ελλάδα έχουμε γνωρίσει τις μετεμφυλιακές παιδουπόλεις της Φρίκης (Φρειδερίκης).

Οι κρατικοί μηχανισμοί θέλουν να στείλουν μήνυμα τρόμου σε όσους αγωνίζονται. Όπως και στην περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα, που με μανία δεν του επιτρέπουν να πάρει άδεια, τσαλαπατώντας την ίδια την αστική νομιμότητά τους. Έτσι και τώρα, απήγαγαν ουσιαστικά ένα παιδί και απειλούσαν–εκβίαζαν ότι θα το δώσουν σε ίδρυμα, λέγοντας με θράσος ότι ακολουθείται η τυπική διαδικασία.

Από κοντά και κατάπτυστοι Συριζαίοι, όπως η Ντίνα Μπατζιά (μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ), που με πρόσχημα την αυτονομία(!) του ανήλικου παιδιού, σιγόνταρε… προοδευτικά τις μεθοδεύσεις των μηχανισμών καταστολής να το αποσπάσουν απ’ τους γονείς τους.

Η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ και όλος ο αστικός και μνημονιακός συρφετός, τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, η εισαγγελέας ανηλίκων είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό τον αντιδραστικό κατήφορο. Κάτω από το βάρος της μαζικής κατακραυγής, τελικά η επιμέλεια του 6χρονου ανατέθηκε στη γιαγιά του (μητέρα της Π. Ρούπα). Πρέπει παντού, με αγώνες να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, ενάντια στο ζόφο των δήμιων και δεσμοφυλάκων της κρατικής καταστολής.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Δημοσιεύουμε και την επιστολή του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 7/1/2017

Με έκπληξη και αποτροπιασμό παρακολουθούμε τις δύο τελευταίες μέρες τα συμβαίνοντα με το εξάχρονο παιδί των κρατουμένων Π. Ρούπα – Ν. Μαζιώτη.
Κοντά στα υπόλοιπα, οι μέχρι τώρα δημόσιες ανακοινώσεις των αρμοδίων είναι ΨΕΥΔΕΙΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ. Ενώ μιλούν για « ανάθεση προσωρινής επιμέλειας στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων», η αλήθεια είναι πως το παιδί υποβάλλεται σε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ υπό φρούρηση σε ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» με βάση σχετική εισαγγελική εντολή που αναφέρει πως το παιδί πρέπει «να φυλάσσεται σε 24ωρη βάση» και να του απαγορεύεται η « οποιαδήποτε επικοινωνία με τους γονείς του και με κάθε τρίτο πρόσωπο». Μάλιστα, ως χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ ενημέρωση προς την οικογένεια (γιαγιά, θεία, δικηγόρους κλπ) για το ΠΟΥ είναι το παιδί. Όταν τελικά μετά τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει επετράπη στους συγγενείς να το επισκεφθούν, αυτοί έκπληκτοι διαπίστωσαν πως το παιδί ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ φρουρούμενο σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα βαρέως παιδοψυχιατρικών πασχόντων.
Εκτός από την δημόσια συζήτηση που ήδη γίνεται για τις απαράδεκτες και πρωτοφανείς σχετικές ενέργειες εκ μέρους της ΕΛΑΣ, της εισαγγελίας και του υπουργείου δικαιοσύνης, προκύπτουν επίσης σοβαρότατα ερωτήματα τα οποία πρέπει άμεσα να απαντήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
1. Το παιδί τι ακριβώς ψυχική ασθένεια παρουσιάζει για την οποία επιβάλλεται η αναγκαστική νοσηλεία του σε κλειστή πτέρυγα βαρέως πασχόντων, σε συνθήκες φρούρησης και απομόνωσης από το συγγενικό του περιβάλλον ?
2. Ποιος γιατρός έθεσε την διάγνωση αυτής της όποιας ασθένειας και συνέστησε την νοσηλεία του ?
3. Ποιοί είναι οι θεράποντες γιατροί που έχουν εκτιμήσει πως η φύση αυτής της πάθησης είναι τέτοια ώστε επιβάλλει την παρουσία στον θάλαμο νοσηλείας στελεχών της αστυνομίας και της εισαγγελίας, αλλά καθιστά απαγορευτική την παρουσία εκεί συγγενικών προσώπων ? Υπάρχει σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν, και αν ναι ποιοί το υπογράφουν ?
4. Οι δημόσιες ανακοινώσεις εκ μέρους του υπουργείου δικαιοσύνης και της εισαγγελίας αναφέρουν «προσωρινή ανάθεση επιμέλειας στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου». Τι σχέση έχει αυτό με την αναγκαστική νοσηλεία σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα υπό ένοπλη φρούρηση σε συνθήκες απομόνωσης και επισκεπτηρίου αρχικά απαγορευμένου και κατόπιν περιορισμένου για συγγενικά του πρόσωπα ?

5. Η διεθνής επιστημονική Παιδιατρική κοινότητα έχει κατ’ επανάληψη τονίσει τις σοβαρότατες μακροπρόθεσμες ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει σε μικρά παιδιά η διαδικασία νοσηλείας τους σε νοσοκομείο και γι αυτό ως γνωστό αυτή αποφεύγεται αν δεν συντρέχει σοβαρός ιατρικός λόγος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ποιός είναι ο σοβαρός ιατρικός λόγος που επιβάλλει την νοσηλεία σε κλειστή ψυχιατρική πτέρυγα και μάλιστα σε συνθήκες απομόνωσης και φρούρησης ? Η κατάσταση αυτή τι ψυχολογικές επιπτώσεις αναμένεται να έχει τόσο στο ίδιο το παιδί πρώτα και κύρια, αλλά και στους λοιπούς παιδιατρικούς ασθενείς του νοσοκομείου που βιώνουν αναγκαστική νοσηλεία υπό φρούρηση συνομηλίκου τους ? Οι αξιότιμοι κ.κ. Καθηγητές και το υπόλοιπο ΔΕΠ Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής Αθήνας που έχουν την ιατρική ευθύνη της συγκεκριμένης μονάδας, έχουν κάτι να πουν πάνω σε αυτά ?
6. Με βάση ποιούς ακριβώς κανόνες δεοντολογίας υπάρχει μέσα σε παιδιατρικό νοσοκομείο ένοπλη αστυνομική φρούρηση θαλάμου νοσηλείας ? Έχει υπάρξει γι αυτό συναίνεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ?
7. Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει γνώση και έλεγχο για τα τεκταινόμενα μέσα στον χώρο του νοσοκομείου, ή έχει παραδώσει τον έλεγχο αυτόν στην αστυνομία και στην εισαγγελία ?
8. Τι ακριβώς ενημέρωση έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας από την διοίκηση του νοσοκομείου και από την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ για όλα τα παραπάνω ?
Απαιτούμε άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Θέτουμε τα παραπάνω στα συνδικαλιστικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ) καθώς και στους Ιατρικούς Συλλόγους, ζητώντας να πάρουν επειγόντως θέση και να απαιτήσουν σχετική συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το συντομότερο δυνατόν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.